Civil Licit Alapítványról

A Civil Licit fenntarthatósági árverés sikere és társadalmi, gazdasági szükségessége mentén alakult meg 2011. novemberében a Civil Licit Közhasznú Alapítvány. A szervezet egyértelmű célja, hogy továbbépítve a Civil Licit program elgondolásait, folyamatosan támogassa a for-profit és a non-profit szféra együttműködését, a két szektor között tudástranszfer szerepet betöltve segítse a közöttük lévő párbeszéd kialakítását.

A Civil Licit program 2008 óta követi nyomon a magyarországi CSR-piac törekvéseit, irányait, változásait. Folyamatos és intenzív kutatásai révén markáns rálátása van a vállalati CSR és fenntarthatósági stratégiák alakulására, valamint az ezzel párhuzamosan fejlődő és civil tudásban összpontosuló egyedi értékekre.CL-logo-FB

A Civil Licit Közhasznú Alapítvány célja a társadalmi felelősségvállalás (CSR) erősítése, illetve az esélyegyenlőség és fenntarthatóság előmozdítása a vállalatok és civil szervezetek együttműködésének segítése révén. Az alapítvány egy olyan platformot kíván megteremteni működésével, ahol a vállalatok munkájuk, mindennapi tevékenységük professzionális megvalósításához, munkatársaik hatékonyságának, szűkebb-tágabb környezetük befogadóképességének, társadalmi vagy környezeti felzárkóztatásának javításához civil szervezeti partnereket találhatnak.

Munkánk során a vállalatok részére segítünk megtalálni azokat a civil szervezeti partnereket, akik tevékenysége megfelelően beágyazható a cég mindennapi működésébe, segítve annak hatékonyságát, erősítve a szervezet munkavállalói lojalitását, elfogadó és befogadó-készségét. Kiemelt szempont tevékenységünkben, hogy elsősorban nem adományozási célpontokat keresünk a vállalatok számára, hanem olyan civil szervezeteket, akik piacképes szolgáltatásokkal tudják segíteni a cégek, partnereik működését.

Alapítványunk és az egyes projektekbe bevont civil partnereink munkáját is minden esetben meghatározza az átláthatóság, a projektmenedzsment-szemlélet és a befektetések maximális megtérülésére való igény.

Az alapítvány folyamatos feladatának tekinti az olyan civil szervezeti partnerek bevonását, akik nyitottak a for-profit szektorral való együttműködésre és a velük történő partnerség kialakítására. Úgy véljük, hogy a civil szervezetek hosszú távú életképességének megtartásához, feladatuk teljeskörű ellátáshoz a 21. század gazdasági folyamatai mentén elengedhetetlen fundraising rendszerük újragondolása, új célcsoportok megtalálása, sok esetben szolgáltatási portfólió kialakítása vállalati partnerek részére.

Amennyiben munkánkról részletesebb tájékozódna, szívesen látjuk egy személyes beszélgetésre, kérjük, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Közhasznúsági jelentések és beszámolók

Civil Licit Alapítvány beszámoló és közhasznúsági jelentés 2011

Civil Licit Alapítvány beszámoló és közhasznúsági jelentés 2012

Civil Licit Alapítvány beszámoló és közhasznúsági jelentés 2013

Civil Licit Alapítvány beszámoló és közhasznúsági jelentés 2014

 

» Vissza

Civil Licit Alapítvány hírei

Civil nap a CIB Bankban

A Civil Licit Alapítvány közreműködésével nonprofit szervezetek mutatkoztak be a CIB Bank egyik budapesti irodaházában. A három bemutatkozó szervezet a Csalán Egyesület, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nemadomfel Alapítvány a CIB számára kialakított CSR-szolgáltatásai közül a bank dolgozói belső szavazáson dönthették el, hogy melyik valósuljon meg.

Tovább »