Civil szolgáltatások

Környezetvédelemmel, munkahelyi esélyegyenlőséggel, egészségmegőrzéssel, hátrányos helyzetűek támogatásával és más CSR területekkel foglalkozó programokat kínálnak civil szervezetek árverésre a Civil Liciten. Ezek a szolgáltatások könnyen beilleszthetők fenntarthatósági stratégiákba és figyelembe veszik a vállalati működést.
Önkéntes programot, vállalati tréninget keres, vagy különleges családi napot szervezne?

Vegyen részt az aukción és licitáljon a civil szervezetek szolgáltatásaira november 12-én.

Az idei Civil Licit szolgáltatásai

Artemisszió Alapítvány – Befogadó Munkahely képzés

A „befogadó munkahely” c. képzés célja, hogy rávilágítson a kulturális és társadalmi sokféleség előnyeire a munkahelyen belül, és segítsen felmérni a szervezeten belüli sokféleség mértékét. A képzésen résztvevő munkatársak csapatmunkája fejlődik, a vállalati diverzitás-menedzsment javul, a szervezet meg tudja tartani a hátrányos helyzetű munkatársakat.

Tovább »

ArtMan Egyesület – S csak nézünk, mint a moziban…

Az élményközpontú érzékenyítő tréning ereje abban rejlik, hogy a résztvevők valódi szemléletváltásával a pozitív viszonyulás a jövőben indirekt módon előhívható a sérült emberekkel való munkahelyi, vagy magánéleti érintkezés során.

Tovább »

Aurora Borealis Alapítvány – Mesemaraton

A Mesemaraton egy közösségi élményt nyújtó játék. A maraton ideje alatt a munkatársaknak alkalmuk nyílik problémamegoldó és csapatmunkát segítő megoldásokat kitalálniuk, informális körülmények között ismerhetik meg egymást.

Tovább »

Down Egyesület – 0321 Kihívás. Játék előítéletek nélkül

A mentális akadálymentesítést célzó társasjátékban a résztvevők bepillantást nyerhetnek a Down-szindrómával élők mindennapjaiba. A játék résztvevői felismerik milyen “nehezített pályán”, állandó előítéletektől övezve mozogni, és ráébrednek arra, hogy a nehézségeket összefogással lehet ellensúlyozni.

Tovább »

Erdőmentők Alapítvány – Zöld audit és irodakizöldítés az Erdőmentőkkel

A felmérés során az alapítvány, a cég székhelyén/telephelyén zöld auditot végez, melynek keretében megvizsgálják az üzleti tevékenység ökológiai lábnyomát, tanácsadás keretében azonosítják a fejlesztési lehetőségeket. A megvalósítás során fejlődik az alkalmazottak környezettudatos attitűdje.

Tovább »

Egyenlő Esélyekért Alapítvány – Így élünk és dolgozunk

A nyitott nap betekintést enged az alapítvány lakóinak hétköznapjaiba, és a résztvevők a kerámiaműhelyben saját maguknak díszíthetnek bögrét, ékszert a fogyatékos munkavállalók segítésével.

Tovább »

Együtt Európáért Alapítvány – Termeljük meg a reggelit!

A résztvevők fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcsöket ültetnek az alapítvány munkatársaival. A növényeknek otthont adó, a munkahelyi környezetbe illeszkedő balkonládákat csoportokban készítik el a munkatársak. A fenntartható életmóddal kapcsolatos ismeretek a szervezet működésébe is be tudnak épülni.

Tovább »

Fogd a Kezem Alapítvány – Hétköznapi küldetések

A Hétköznapi Küldetések során a résztvevők közvetlen, gyakorlati tapasztalatot szereznek a fogyatékkal élő emberek mindennapjairól. A saját élmény valódi szemléletformálással segít, hogy a nyitottabb és befogadóbb munkahelyi légkör alakuljon ki, ami az ügyfélkezelésben és az irodai mindennapokban is megmutatkozik.

Tovább »

Igazgyöngy Alapítvány – Mesekert építése hátrányos helyzetű gyerekeknek

Az önkéntes program keretében az elszegényedett zsákfaluba, Toldra látogatnak a munkatársak, hogy újrahasznosított anyagokból egy közösségi teret hozzanak létre a településen élő gyerekeknek. A program során a helyi, zömében roma közösség tagjaival közösen tevékenykednek a résztvevők, ami a szociális érzékenység fejlesztésére és az előítéletek leküzdésére is lehetőséget ad.

Tovább »

LÁSS Egyesület – Vakfoci-torna

A vakfoci egy jól ismert sportág látássérültek számára adaptált verziója. A programban résztvevők saját élményeken keresztül tapasztalják meg a látássérültek élethelyzetét. A jó hangulatú sportesemény hatására a munkatársak elfogadóbbá válnak, együttműködési és kommunikációs készségeik fejlődnek.

Tovább »

Salva Vita Alapítvány – Budapest más szemmel

Fogyatékkal élők mutatják be a résztvevőknek, hogyan látják ők a főváros ismert helyeit. A program segít az előítéletek leküzdésében, saját tapasztalást nyújt a fogyatékkal élők mindennapjairól, így járul hozzá a munkahelyi esélyegyenlőség fejlődéséhez, a mindennapi munkavégzés és az ügyfélkiszolgálás területein egyaránt.

Tovább »