Megvalósult együttműködések

Fenntarthatósági árverésünkön sikerrel születtek üzleti megállapodások civil szervezetek és vállalatok között. A megvalósult szolgáltatások között találunk többek között érzékenyítő programot, kompetencia tréninget, esélyegyenlőségi felmérést.

Az elmúlt hét évben fenntarthatósági árverésünkön több mint 70 civil szolgáltatás kelt el és valósult meg különböző típusú, méretű és tevékenységű vállalatnál.

Jelen rovat célja, hogy bemutasson néhány együttműködést az eddig megvalósult szolgáltatások közül, szemléltetve azokat a jó gyakorlatokat és eredményeket, amelyek a for-profit szféra és a civil szektor találkozásából születtek.

Az Erste Bank és a Magyar Down Alapítvány együttműködése

“Támogatásainknál fontos szempont, hogy a munkatársakat be tudjuk vonni a programokba.”

Tovább »

Gyógynövények szárítására és aszalásra alkalmas „sörkollektort” építettek Toldon a BASF munkatársai az Igazgyöngy Alapítvánnyal.

“Már az aukció előtt bevontuk a kollégákat, hogy a megvalósítás során lelkes és elkötelezett csapattal vehessünk részt a programon.”

Tovább »

ÖKO Ebédszünet a NEXTENT Informatika Zrt-nél

A 7. Civil Licit Aukción vásárolta meg a Nextent Informatika Zrt. a Messzelátó Egyesület szolgáltatását. Az Öko Ebédszünet program a fenntartható életvitel és az egyéni felelősségvállalás kialakításában segítette a munkatársakat.

Tovább »

“Egy gyönyörű természeti környezet még szebbé tételében segédkeztünk”

2014 júliusában valósította meg a Gelbert Eco Print Kft. és a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány azt a fenntarthatósági üzletet, amit a 6. Civil Liciten kötöttek.

Tovább »

Fő célunk az érzékenyítés

A Magyar Telekom a Civil Licit fenntarthatósági árverés egyik legelkötelezettebb licitálója, hiszen a program 2008-as indulása óta minden liciten képviseltette magát és soha nem tért haza üres kézzel. Nem történt ez másképp a 2013-as Civil Liciten sem, ahol összesen két szolgáltatásért szállt harcba a vállalat. Az egyik a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Szállj be Te is! elnevezésű programja, a másik pedig az idén is induló Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub Tandem Budapest szolgáltatása volt.

Tovább »

Stresszkezelő önismereti és együttműködési tréningen vettek részt a Szerencsejáték Zrt. munkatársai

Stresszkezelő önismereti és együttműködési tréninget vásárolt az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesülettől a Szerencsejáték Zrt. a hatodik Civil Licit aukción. A programban főként az ügyfélkiszolgálásban dolgozó munkatársak vettek részt, akik a képzésen elsajátították a hatékony stresszkezelés technikáit.

Tovább »

Nextent Informatika – Salva Vita Alapítvány – Civil Licit együttműködés

A Nextent Informatikai Zrt. 2011 óta vásárol társadalmi szolgáltatásokat a Civil Liciten. A Salva Vita Alapítvány szolgáltatásának keretében vállalati munkatársak és sérült emberek közös filmvetítésen vettek részt. A vetítés után egy érzékenyítő tréningen ismerkedtek egymással a résztvevők. Miért “éri meg” egy informatikai vállalatnak, hogy a munkatársai fogyatékos emberekkel találkozzanak? Egy sikeres civil-vállalati együttműködés példája.

Tovább »

Kerekesszékes kosárlabda – Próbáltad már…?

A kerekesszékes kosárlabda és a kerekesszékes vívás rejtelmeibe vezette be Az emberség erejével Alapítvány a Magyar Telekom sportnapján, amelyen a cég 3000 munkatársa vett részt. A 2011-es Civil Licit alkalmával az alapítvány által felkínált „Élménypark” elnevezésű érzékenyítő rendezvényt 300.000 forint leütési áron vásárolta meg a vállalat.

Tovább »

A Motiváció Alapítvány és a Magyar Telekom Nyrt. együttműködései

A Magyar Telekom Nyrt. kétszer is sikeresen licitált a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány szolgáltatásaira. 2008-ban az Akadálymentes Környezetért Program 200.000 forintos leütési áron, 2010-ben pedig az Érzékenyítő trénig, tudás és ismeret átadás a fogyatékos emberek elfogadásáért című projekt szintén 200.000 forintért kelt el.

Tovább »

Hátrányos helyzetű gyerekek tábora Szadán a Nextent Zrt. támogatásával

A szadai óvodában gyerekek játszanak

A 2011-ben megrendezett Civil Licit legnagyobb „vásárlója” a Nextent Informatika Zrt. volt, aki négy szolgáltatásra is sikeresen licitált az aukción. A Szadai Meseház Waldorf Óvoda szolgáltatásának megvalósítására most került sor, mely során egy különleges környezetvédelmi tábor megszervezését és lebonyolítását vállalta a szervezet a dolgozók gyermekei számára. A Nextent vezetősége azonban…

Tovább »